villanyverdák

villanyverdák

Jöhet az újabb Tesla

2022. április 30. - M3physto

Most, hogy pár kínkeserves hónap árán stabilizálódni látszik a Teslánál a tömeggyártás, máris kezd konkretizálódni, mikor bővül tovább a kínálat. A régóta emlegetett Model Y-ről mondják, hogy márciusban bemutatkozhat.

tesla-model-y-teaser

Az InsiderEV úgy tudja, az utolsó pénzügyi negyedév értékelésén mondott konkrétumokat Elon Musk az Y érkezéséről. Ez volt ugye az a negyedév, ami végre nyereséget mutatott, aminek ünneplése után napokkal bejelentette az FBI, hogy nyomoz, rendben voltak-e a közölt adatok a cégnél. A lényeg viszont, hogy rendeződni látszik a vállalat körüli káosz, az akkumulátorgyáruk is termel, a gyártósoraik is egyre jobbak – ideje tovább bővülni.

A Model Y-ről egyelőre annyit tudni, hogy a nagy SUV-jük, az X alá tennék be mint kis crossover, ami a Model-3-al osztozna az alapjain. Ráadásul iparági pletykák szerint gyanúsan olcsón indulna az ára, 45 ezer dollár körül (12,5 millió forint). Az InsiderEV azt írja, akár már márciusban kijöhetnek vele, azaz ha a cég tenni szeretne egy gesztust az európai piac felé, akár tarthatnák a világpremierjét a Genfi Autószalonon is. 

süti beállítások módosítása