villanyverdák

villanyverdák

Ezt az Audit küldik harcba a Tesla ellen

2023. január 18. - M3physto

Az Audi célja nem kevesebb, mint hogy hosszú távon az első számú elektromos autó forgalmazóvá váljon az Egyesült Államokban – jelentette ki a Reuters hírügynökségnek adott interjúban Scott Keogh, az Audi of America elnöke. 

Az Audi e-tron két villanymotorral rendelkezik az első és a hátsó kerekek hajtásához. A villanymotorok Magyarországon készülnek. A magyarországi motorgyár napi 200 Audi e-tron gyártásához szükséges kapacitással rendelkezik. 

Az Audi e-tron középméretű, öt utas szállítására alkalmas SUV karosszéria kivitelű személygépkocsi. A karosszéria hagyományosan oldalra nyíló ajtókkal rendelkezik, szemben a Tesla X modell felfelé nyíló "szárnyaival". Az Audi e-tron 13 centivel rövidebb mint a Tesla X és felépítésében nagyjából a BMW X5 SUV modellre hasonlít. Az Audi e-tron 95 kilowattóra akkumulátor kapacitással rendelkezik, szemben a Tesla X 100D modell 100 kilowattóra kapacitásával. Az Audi e-tron hatótávját a bemutatón nem adták meg. A Tesla X 100D hatótávja 475 kilométer. 

Az Audi együttműködésre lépett az Amazon.com kiskereskedelmi portállal is az elektromos autó otthoni töltését végző berendezések értékesítésére és felszerelésére. Az Audi tájékoztatója szerint a töltőállomás mintegy 1000 dollárba kerül majd. A Tesla otthoni töltőállomásai 500 dollárba kerülnek felszereléssel együtt.

Az e-tron vásárlói számára az Amazon szállítja le a töltőberendezéseket és az Amazon Home Services gondoskodik azok felszereléséről.

– Az elektromos autók töltőberendezéseinek értékesítését és installálását fontos új üzletágunknak tekintjük – mondta Pat Bigatel, az Amazon Home Services igazgatója a Reuters hírügynökségnek az Audi e-tron bemutatóján a San Francisco-i Bill Graham Civic Center rendezvényközpontban. 

Az Audi anyavállalata, a Volkswagen AG által az amerikai hatóságokkal a dízelbotrányról kötött kártérítési megállapodás keretében finanszírozott Electrify America a jövő évben nyilvános töltőállomások telepítését kezdi meg az Egyesült Államokban a Reuters hírügynökségnek adott tájékoztatás szerint.

A Tesla 11 ezer töltőállomással rendelkezik az Egyesült Államokban, az Electrify America 2000 állomás létesítését tervezi jövő júniusig. Az Electrify America töltőállomásait bármilyen elektromos autó töltésére igénybe lehet majd venni, a fizetés pedig kártyával történik majd.

süti beállítások módosítása