villanyverdák

villanyverdák

Jön az elektromos Volvo XC 40

2022. június 28. - M3physto

Teljesen egyértelművé vált, hogy a svéd márka nem kíván veszteséggel árulni elektromos autókat.

A nemrégiben tesztelt Volvo XC40 egy kompakt SUV, mely jelenleg különböző benzines és a dízel erőforrásokkal rendelhető. Nyílt titok, hogy érkezőben az Év Autójának megválasztott típus trendi hibrid verziója is, de az igazán nagy durranás a már javában fejlesztett, tisztán elektromos változat lesz.

Jön az elektromos Volvo XC40 és azonnal profitot fog termelni

A villanymotoros Volvo XC40 árát eddig leginkább 35-40 ezer dollárra (9,-11,3 millió forint) lőtték be az iparági szakértők, most azonban Hakan Samuelsson, a Volvo első embere elárulta, hogy az új modell ára közelebb lesz az 50 ezer dollárhoz (14,1 millió forint). A cégvezér hozzátette, hogy az elektromos kompakt divatterepjárónak az első naptól kezdve nyereséget kell termelnie, ugyanis a Volvo nem kíván veszteséggel árulni villanyautókat.

A kínai Geely tulajdonában lévő svéd márka várhatóan 2020 elején kezdi meg a 100 százalékban elektromos hajtásláncú XC40 forgalmazását, vagyis nem sokkal azután, hogy a Volvo albrandje, a Polestar piacra dobja második modelljét, az ugyancsak zéró károsanyag-kibocsátású Polestar 2-t.

süti beállítások módosítása